Skab vækst i haven med en plantedug

En plantedug er en fiberdug og en ukrudtsdug, som du placerer på jorden, hvorefter den forhindrer ukrudt i at komme op. Derudover tillader dugen, at både vand og næring uden problemer kan komme ned i jorden.

Idéen med en plantedug er altså, at den kontrollerer og bekæmper ukrudt, hvor du ikke ønsker det. Du kan herved med fordel gøre brug af en plantedug flere forskellige steder. Den kan bruges til alt lige fra en terrasse til en indkørsel, et højbed, en køkkenhave, en sandkasse samt et væld af andre steder.

Sådan vælger du den rette plantedug

Der findes en del forskellige planteduge, hvorfor det kan være svært at vælge den helt rigtige. Men hvis du er på udkig efter en plantedug, skal du vælge en dug, der passer lige præcis til formålet. 

Det vil sige, at der er en stor forskel alt efter, om du skal bruge en plantedug til højbed, eller om du skal bruge en plantedug til indkørsel. Til belægningsopgaver såsom en indkørsel er det vigtigt med en kraftig plantedug på 80 g/m2 eller over.

Skal du derimod bruge en plantedug til dit højbed eller en plantedug til en plantekasse, er det ganske fint med en plantedug på cirka 40 g/m2. Samtidigt er det værd at købe en plantedug med UV-beskyttelse, så solens stråler ikke ender med at beskadige eller nedbryde dugen på ingen tid.

Du kan købe duge til stort set ethvert formål. Derfor kan du med fordel vælge en plantedug, der passer perfekt til netop det, du skal bruge den til. 

Sådan bruger du en plantedug til højbed

Hvis du har et højbed af pallerammer derhjemme, så kan det være en god idé at gøre brug af en plantedug. En plantedug vil hjælpe med at tæmme ukrudtet, så du ikke skal fjerne det fra dine højbede hele tiden.

I et højbed kan du dyrke både krydderurter, grøntsager, stauder og blomster. Ingen af disse drager fordel af ukrudt, hvorfor det er værd at gøre brug af en plantedug, så dine afgrøder eller planter får de bedste vækstbetingelser. Desuden kan du finde planteduge, der er lavet til brug som overdækning ved højbede.

Disse duge bliver kaldt for vækstduge og er tilpasset i størrelsen til pallerammerne. Endvidere er de forsynet med en elastik, så dugen bliver holdt på plads. Både luft, lys og regnvand kan trænge igennem dugen, men til gengæld holdes skadedyr væk.

Sådan bruger du en plantedug til plantekasser

Udover at du kan bruge en plantedug i dine højbede, kan du også anvende den i plantekasser. I plantekasser er det muligt at dyrke både smukke blomster og velsmagende krydderurter. På den måde kan du skabe hyggelige og flotte udendørsområder.

Derfor ønsker du højst sandsynligt ikke, at der skal være en masse ukrudt i dine plantekasser. Men det behøver du heller ikke at døje med. Der findes nemlig en god løsning, når det kommer til at bekæmpe ukrudt i en plantekasse.

Gør du brug af en plantedug i en plantekasse, kan du minimere ukrudtet, der kommer fra den underliggende jord, markant. På den måde skal du ikke hele tiden fjerne ukrudt, så du kan bruge din tid på noget andet.

Men hvis du ønsker at bruge en plantedug i en plantekasse, så tænker du måske: Plantedug hvordan? Det er skam slet ikke så svært. Du skal blot fjerne ukrudtet fra jorden, hvorefter du skal dække bunden med dugen. Plantedugen skal altså bare placeres direkte over jorden i plantekasserne.

Tips til at få en billig plantedug

Er du på udkig efter en billig plantedug? Så finder du her nogle tips til, hvordan du kan finde en plantedug til en billig pris. Først og fremmest er det værd at vide, at der findes planteduge i forskellige prisklasser. Så hvis du gerne vil vide mere om plantedug og pris, bør du tage et kig på de forskellige duge.

Prisen går ofte hånd i hånd med kvaliteten. En billig plantedug er derfor ikke altid den bedste løsning. Men hvis du alligevel vælger, at en billig plantedug er det bedste valg for dig, bør du sammenligne priser på flere forskellige sider.

Derudover kan du lede efter et godt plantedug tilbud. Herved kan det være, at du finder frem til en plantedug i en god kvalitet til en skarp pris. Det er en fordel at undersøge dette, da forhandlerne sommetider kører med gode tilbud.